Yunanistan’da Türkiye sınırını geçiş tatbikatı yaptılar

Yunanistan Batı Trakya’ da Türkiye ile sınırının bulunduğu sıfır noktasında “sınır geçiş” tatbikatı yaptı. Meriç nehrindeki sınırın sıfır bölgesinde yapılan sınırı geçiş tatbikatını ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri birlikte izledi.

AĞIR SİLAHLAR DA KULLANILDI

 “Nehir Rotası” adı altında düzenlenen tatbikatta, tatbikat merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu’ya bağlı 31’inci Motorlu Piyade Tugayı, 1’inci Ordu Havacılık Tugayı, 730’uncu Köprücü Taburu ve 744’üncü Köprücü Bölüğü’nün katılımı ile gerçekleştirildi.

Tatbikatın amacı, personelin paletli ve tekerlekli araçların seyir nesneleri ve modern savaş ortamı koşulları altında su engellerini geçme tekniği konusunda gerçekçi bir eğitimi gerçekleştirmekti.

TÜRKİYE’YE YAKIN SIFIR NOKTASINDA TATBİKAT

Tatbikatın son aşamasını Meriç Nehri’nin neredeyse sıfır noktasına yakın bir bölgede kurulan gözlem çadırından Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Georgios Kostidis, 1. Ordu / AB-OHQ komutanı Korgeneral Dimokritos Konstandakos, 4’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Stavros Papastathopulos, Ordu Destek Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDYS) komutanı Korgeneral Dimitrios Bolomitis’in yanısıra ABD, Mısır, Ermenistan, Bulgaristan, İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi gözlemcileri birlikte izledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir