Rıza Çalımbay’dan Milli Takım’a uyarı! ‘Gereken dersleri almamız şart’

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024’e galibiyetle başladı. Millilerimiz, F Grubu’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 ile geçti.

Fanatik’te yer alan habere göre Rıza Çalımbay, Milli Takımımızın Gürcistan karşısında aldığı galibiyeti değerlendirdi:

Mert ve Arda’dan iki sıra dışı gol geldi. Buna karşılık daha rahat kazanmamız gereken bir maçın, özellikle son bölümünde bu kadar zorlanmamalıydık. Oyunun hakimiyetini maç boyunca elde tutmak için daha. yüksek tempo gerekiyor. Kazandığımız için elbette çok büyük bir mutluluk duyduk ama gereken dersleri almamız şart.

‘GRUBUN EN ZAYIF TAKIMINA KARŞI OYNADIK’

Zorlu bir başlangıç bekliyordu bizi. Çünkü tarih boyunca turnuvalara iyi başlamamıştık. Ancak bu kez farklı olması gerekiyordu. Çünkü gerçekten ülkemizde gibiydik Dortmund’da… Müthiş bir taraftar var ve biz bu coşkudan beslenen bir futbol ülkesiyiz. Bununla beraber kabul etmeliyiz ki grubun en zayıf takımına karşı oynadık. Planları belli bir rakip. Topu bize bırakacaklardı ve açıklarımızı arayacaklardı. Çok fazla üstümüze gelme çabaları yoktu. Devre bittiğinde 303 pas yapmışız. Oyunun hakimiyetinin bizde olması, direkten dönen topumuz, Mert’le attığımız müthiş gol, ofsayta takılan Kenan golü tabii ki artılarımız. Fakat neredeyse rakibinin her çıkışının pozisyona dönüşmesi ve bununla beraber yediğimiz gol hâlâ savunmamızın oturmadığının göstergesi.

‘CİDDİ SIKINTILAR YAŞAYABİLİRİZ’

Mert ve Arda’dan iki sıra dışı gol geldi. Buna karşılık daha rahat kazanmamız gereken bir maçın, özellikle son bölümünde bu kadar zorlanmamalıydık. Oyunun hakimiyetini maç boyunca elde tutmak için daha yüksek tempo gerekiyor. Kazandığımız için elbette çok büyük bir mutluluk duyduk ama gereken dersleri almamız şart. Aksi takdirde daha iyi kadrolara sahip olan Portekiz ve Çekya’ya karşı çok ciddi sıkntılar yaşayabiliriz. Yorgunlukların bu kadar net gözükmesi ürkütücü. Oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncularımız oldu. Umarız daha fazla sakatlık yaşamayız. Toparlayacak olursak bireysel performanslar kadar takım olarak daha yüksek bir oyun gücüne ihtiyacımız var. Bu takım çok daha fazlasını hak ediyor. Yapabilecek potansiyele sahibiz. Kalecimiz ve stoperimizin bu kadar yıldızlaşmaması gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir