Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova İlçesinde Yöresel Ürünler Fuarı Denetlendi

Çukurova ilçesinde düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına aykırı ve düşük fiyatlı gıdaların satıldığı ihbarı üzerine Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fuar alanında resmi kontroller gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde, fuar alanında satılan gıdaların normal piyasa fiyatlarında olduğu tespit edildi.

Fuarda hijyen kurallarına uymayan, bozulmuş ve etiketleme hataları bulunan 2 işletmeye idari yaptırım uygulandı. Toplamda 240 kilo süt ürünü ve sucuk imha edildi.

Satılan tereyağı ve sucukların mevzuata uygun olup olmadığı için numune alındı. Analiz sonuçlarına göre gıdalarda bir sorun tespit edilirse sorumlular cezalandırılacak.

Vatandaşların sağlığının korunması için fuar boyunca denetimlerin ve numune alımlarının devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir