Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Bakan Uraloğlu: Demir Yolu Projelerinde Yerlilik Oranları Artıyor

Türkiye Yüzyılı’nda demir yolu sektörüne yapılan yatırımlarla bu alanda gelişmiş bir altyapı inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım koridorlarında daha hızlı, güvenli ve ekonomik demir yolu taşımacılığı yaparak ülkenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ülkenin, Asya ve Avrupa arasında ticari ve ekonomik hareketliliğin merkezinde yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin gelişmeye devam eden demir yolları ve kara yolu ağı, denizleri ve limanları, havacılık sektörü ve lojistik altyapısıyla “hub” konumunda olduğunu belirtti.

1856 yılında başlayan demir yolu serüveninin 2003 yılındaki kalkınma hamlesiyle yerli ve milli bir yapıya dönüştüğünü hatırlatan Uraloğlu, yerli demir yolu sanayinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Demir yolu sektörüne son 23 yılda 63 milyar dolar yatırım yapıldığını aktaran Uraloğlu, bu yatırımların yüzde 60’ının TCDD tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uraloğlu, demir yolu taşımacılığında elektrik enerjisinin kullanılmasının taşıma maliyetlerini düşürmek ve çevreye duyarlı bir işletmecilik sağlamak adına önemli olduğunu belirterek, sinyalizasyon projelerinde de önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Yerli demir yolu sanayinin oluşturulması hedefi doğrultusunda atılan adımlara değinen Uraloğlu, yerlilik oranlarının arttığını ve sektörde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Demir yolu araçlarının üretiminde yerli imkanlarla ve yüzde 70’lere varan yerlilik oranlarıyla önemli noktaya gelindiğini belirten Uraloğlu, sektördeki lojistik taşımacılık miktarının da önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir