Balkabaklı rulo pasta tarifi, nasıl yapılır? Dünyanın en iyi balkabaklı rulo pasta tarifi

Balkabaklı rulo pasta tarifi, baharatlı keki ile tam bir kış tatlısıdır. Nemli dokusu, baharatlı keki ve krem peynirli dolgusuyla damaklarda eşsiz bir tat bırakır. Lezzetli davet sofralarının sonrası ikram olarak yapılabilecek, en basit pasta tariflerinden bir tanesidir.

Balkabaklı rulo pasta tarifi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler keki için yumurta, şeker, kabak püresi, tarçın, çok amaçlı un ve kabartma tozu; kreması için krem ​​peynir, pudra şekeri, tereyağı ve vanilya gereklidir.

İşte lezzeti ile misafirlerinizin asla unutamayacağı, kokusu ile tüm evi saracak olan balkabaklı rulo pastasının adım adım tarifi;

BALKABAKLI RULO PASTA TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Balkabaklı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler;

Balkabaklı Kek Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı kabak püresi
  • 3 adet yumurta, çırpılmış
  • ½ çay kaşığı toz tarçın
  • ¾ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kreması İçin:

  • 225 gram krem peynir, yumuşamış
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • ¼ çay kaşığı vanilya

Balkabaklı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Balkabaklı rulo pasta yapmak için öncelikle fırını 190 derecede çalıştırın. Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Tozşekeri, kabak püresini, yumurtaları ve tarçını bir karıştırma kabında güzelce çırpın.

Adım 2

Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Oluşan un karışımını kabak karışımı içerisine ekleyin ve spatula yardımıyla pürüzsüz bir kıvam oluşturana kadar karıştırın. Hazırladığınız balkabaklı kek karışımını tepsinin içerisine eşit olacak şekilde yayın.

Adım 3

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 – 25 dakika arası keke hafifçe dokunduğunuzda eski haline dönecek kıvama gelene kadar pişirin. Balkabaklı kek piştikten sonra fırından çıkarın ve 5 dakika ilk sıcağını atması için bekletin.

Adım 4

Temiz bir örtünün ya da pişirme kâğıdının üzerine tepsiyi ters çevirip balkabaklı keki tepsiden çıkarın. Kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve bu şekilde soğuması için 15 dakika bırakın.

Adım 5

Balkabaklı kek soğumaya devam ederken kremasını hazırlayın. Kreması için krem peyniri, pudra şekerini, tereyağını ve vanilyayı bir karıştırma kabında pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpın.

Adım 6

Balkabaklı kek tamamen soğuduğunda sargıyı açın ve hazırladığınız kremayı kekin içerisine her yere eşit olacak şekilde sürün. Balkabaklı rulo pastayı tekrar bu sefer bez olmadan tekrar sarın. Servise kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin ve 10 eşit dilime bölün.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir