Analist Açıkladı: Bu Hafta APT, ETH, QNT ve RUNE’u İzleyin!

Kripto para piyasası için önemli bir gelişme olarak, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) onay verilmesi umudu Bitcoin’in fiyatını kayda değer bir yükselişe geçirdi. Bu gelişme kripto yatırımcıları için iyimserlik kaynağı oldu ve Ekim ayında Bitcoin’in fiyatında %27’lik bir artışa neden oldu. Bu sırada analist Rakesh Upadhyay, yatırımcıların bu hafta izlemesi gereken dört altcoinden bahsetti. Bu altcoinler şu şekilde: APT, QNT, ETH ve RUNE. İşte detaylar ve analizler…

Aptos (APT), ETH analizlerinden önce: Piyasada neler oldu?

Bloomberg’de kıdemli bir ETF analisti olan Eric Balchunas, 2021’de ABD’de yasal onay alan ilk vadeli işlemlere dayalı ETF olan ProShares Bitcoin Strategy ETF’nin (BITO) toplam 1,7 milyar dolarlık işlem hacmiyle şimdiye kadarki en büyük ikinci işlem haftasını yaşadığını belirtti. Ayrıca, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 800 milyon dolarlık önemli bir işlem hacmi kaydetti. Bu mevcut enstrümanlar için alım satım faaliyetlerindeki bu artış, düzenleyici onayı aldıktan sonra spot Bitcoin ETF’leri için güçlü bir piyasa iştahına işaret ediyor.

Birbirine bağlılığıyla bilinen kripto piyasası, altcoinlerin Bitcoin’in yükselişinden faydalandığını gördü. Bu alternatif kripto paralar, son yılların en düşük seviyelerinden önemli ölçüde toparlandı. Bununla birlikte, tüm altcoinlerin yukarı yönlü ivmelerini sürdüremeyeceğini ve bazılarının mücadele etme olasılığının yüksek olduğunu belirtmek önemlidir. Yatırımcılara, bir sonraki kripto boğa evresinde daha iyi performans gösterme eğiliminde oldukları için piyasadaki liderlere odaklanmaları tavsiye ediliyor.

Ethereum analizi: Sırada neler var?

Analiste göre Ethereum (ETH) 23 Ekim’de 1.746 dolar direncinin üzerine tırmanarak 26 Ekim’de 1.865 dolara ulaştı. Sonraki geri çekilme 1.746 dolar seviyesinde destek buldu ve yeni bir taban olma potansiyeline işaret etti. 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve RSI’ın yükseliş gücüne işaret etmesiyle, alıcılar ETH/USDT’yi 2.000 dolar hedefiyle 1.865 doların üzerine çıkarmaya çalışabilir. Ancak, ayılar fiyatı 1.746 doların altına çekmeyi başarırsa, 20 günlük EMA kritik bir destek seviyesi haline gelir.

Aptos (APT) analizi: Boğalar geri dönüş yapıyor

Aptos (APT) son günlerde keskin bir yükseliş yaşadı ve bu da boğaların geri dönüş yaptığını gösteriyor. Boğalar, 7 dolar civarında kar rezervasyonu ile karşılaşmalarına rağmen fiyatı savunmakta. Eğer 7 dolar bariyerini aşmayı başarırlarsa, parite 8 doları hedefleyebilir. Bunun başarılamaması, 7 dolar ile 6,20 dolar arasında menzile bağlı bir harekete yol açabilir ve desteğin kırılması halinde potansiyel daha derin bir düzeltme yaşanabilir. Analiste göre altcoin için 20-EMA destek sunuyor, ancak RSI yükseliş momentumunda bir yavaşlama olduğunu gösteriyor.

Quant için sırada neler var?

Quant (QNT) 23 Ekim’de 95 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkarak potansiyel bir trend değişikliğinin sinyalini verdi. Kısa vadeli boğalar kâr rezervasyonu yapıyor ve bu da düşüş trendi çizgisine doğru bir geri çekilmeye yol açabilir. Bu çizginin altına inilmesi bir boğa tuzağına işaret edebilirken, bir toparlanma yükseliş eğiliminin devam ettiğini gösterebilir. 4 saatlik grafikte 108 dolar civarında direnç görülüyor ve kısa vadeli traderlar kâr rezervasyonu yapıyor. 103 doların altındaki bir düşüş 100 dolara kadar bir düşüşe yol açabilirken, 110 doların üzerindeki sürekli bir kırılma yukarı yönlü hareketi devam ettirebilir.

THORChain kritik formasyonu tamamladı

THORChain (RUNE) 23 Ekim’de 2 dolarlık genel direncin üzerine çıkarak ters baş ve omuz formasyonunu tamamladı. Yükselen hareketli ortalamalar ve aşırı alım RSI ile yükseliş momentumu belirgin. Kısa vadede, küçük bir düzeltme veya konsolidasyon mümkün. Düşüş trendi çizgisi korunursa, boğalar fiyatı 3 dolara çıkarabilir. Ancak, fiyat 2 doların altına düşerse, bu durum duyarlılıkta bir değişime işaret edebilir.

Sonuç olarak, kripto para piyasası, SEC tarafından Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının Bitcoin’in fiyatını yükseltme potansiyeliyle birlikte artan faaliyet ve iyimserliğe tanık oluyor. Bu durum diğer kripto paralar üzerinde olumlu bir etki yarattı, ancak bazılarının momentumlarını korumakta zorlanabileceği için dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Yatırımcıların piyasada etkin bir şekilde gezinmek için temel destek ve direnç seviyelerini izlemeleri gerekmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir