Bak şu robotun yaptığına: 1.800 kilometre uzaktan biftek pişirdi

Shenzhen Dobot: Uzaktan 1.800 Kilometre Uzaklıktan Biftek Pişiren Robot

Çin’in önde gelen robotik şirketlerinden Shenzhen Dobot, teknoloji dünyasında yeni bir dönüm noktasına imza attı. Şirket, geliştirdiği insansı robotun sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla tam 1.800 kilometre uzaklıktan başarıyla biftek pişirmeyi başardığını duyurdu. Bu gelişme, uzaktan kontrol teknolojilerinin ulaştığı akıl almaz seviyeyi gözler önüne seriyor.

Pirinç yufkasından teknoloji devrimi! Robotik yenilik

DOBOT ATOM, İNSAN HAREKETLERİNİ KUSURSUZCA TAKLİT EDİYOR

Dobot Atom adlı robot, ülkenin doğusundaki Shandong eyaletinde konumlanırken, insan operatörü ise güneydeki Guangdong eyaletinden bir sanal gerçeklik başlığıyla robotu kontrol etti. Şirketin “WeChat” sosyal medya ağı üzerinden paylaştığı videolarda, robotun insan operatörün hareketlerini büyük bir hassasiyetle taklit ettiği görüldü. Robot, bifteği kağıt havluyla silme, yemeklik yağ dökme, et parçasını çevirme ve tuzla baharatlama gibi karmaşık görevleri başarıyla yerine getirdi. Shenzhen Dobot’a göre, teknoloji 0.05 milimetre hassasiyetle çalışıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ ARTIK ELİNİZİN ALTINDA

Sadece üst gövdeyi kontrol edebilmesine rağmen, Dobot Atom’un başarısı gelecekteki potansiyel uygulamalar için büyük umut vaat ediyor. Mart 2025’te piyasaya sürülen ve beş parmaklı ellere ve iki ayaklı harekete sahip olan bu robotun küresel teslimatları geçtiğimiz hafta başladı ve Japonya ilk büyük pazar oldu. Robot, yaklaşık 199.000 yuana, yani yaklaşık 27.500 dolara satışa sunuluyor.

Robotlar yaşlıların yeni dostu mu? Yapay zeka yaşlıları yalnızlıktan kurtarabilir mi?

ÇİN’DEN İNSANSI ROBOT ÜRETİMİNDE SERİ ÜRETİME GEÇİŞ

2015 yılında kurulan Shenzhen Dobot, Çin’de insansı robotların seri üretimine ulaşan az sayıdaki üreticiden biri konumunda. Teknoloji endüstrilerini analiz eden pazar araştırma şirketi TrendForce’un verilerine göre, 2024 yılı içinde 11 Çinli robotik şirketinin seri üretime yönelik girişim başlattığı biliniyor.

Bu tür robotların potansiyel uygulama alanları oldukça geniş: ev işleri, cerrahi operasyonlar, nükleer tesis denetimleri ve uzay araştırmaları gibi birçok alanda insanlığa yardımcı olmaları bekleniyor. Bu son gelişme, robotların günlük hayatımızda daha fazla yer alacağı bir geleceğin kapılarını aralıyor.

Related Posts

Dev şirket duyurdu: İnternetin kuralları tamamen değişiyor!

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan altyapı şirketi Cloudflare, ‘internetin kurallarını tamamen değiştirdiğini’ duyurdu.

Google Haritalar’daki gizli tehlike ortaya çıktı! Her ev tehlikede olabilir!

Google Haritalar’ın Street View özelliği hırsızların kullandığı teknik haline geldi. Hırsızlar bu özelliği kullanarak keşif yaptığı ortaya çıktı.

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Meta ve Oakley’den yeni akıllı gözlük

Meta, Ray-Ban ortaklığından sonra şimdi de gözlük markası Oakley ile birlikte yeni nesil akıllı gözlüklerini tanıttı.

Neredeyse kullanmayan kalmadı… Uzmanlar uyardı: Beyni tembelleştiriyor

Yapay zeka sohbet botlarının insanların zihinsel performansı üzerindeki etkisi tartışma yaratmaya devam ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) yapılan yeni bir araştırma, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının hafıza, dil becerileri ve eleştirel düşünme üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu.

Yıldırım’da yaz spor okulları başlıyor

Yıldırım Belediyesi, 4-14 yaş arası çocukla gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi için yaz ayları boyunca 17 branşta yaz spor okulu düzenliyor.4 dönem halinde faaliyet gösterecek yaz spor okulu 23 Haziran’da başlıyor.