Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farkları Bilmek Hayati Önem Taşıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp gribinin genç ve orta yaş grubunda sıkça görüldüğünü vurguladı. Kalp gribi vakalarının hafif seyreden vakalardan yoğun bakım tedavisi gerektiren ciddi tablolara kadar değişebildiği üzerinde durdu.

Kalp Gribi Belirtilerine Dikkat!

Kalp gribinin, bazen nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini aktaran Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle hekime başvurabileceğini belirtti. Ancak bazen daha ciddi belirtilerle birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Bu durumda, kalp krizi ile kalp gribi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yoğun Bakım Gerektiren Durumlar

Yaşanan bazı kalp gribi vakalarında yoğun bakım tedavisi gerekebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süren nezle ve grip şikayetleri, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ayaklarda şişlik gibi belirtiler olduğunda bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı. Erken tanının hayati önem taşıdığını belirten Boztosun, zamanında müdahale edilmediği durumlarda ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini örneklerle anlattı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Kalp gribi şüphesi olan hastaların vakit kaybetmeden kardiyoloji uzmanına başvurmalarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Boztosun, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı ve ayaklarda şişlik gibi belirtiler varsa, derhal uzman kontrolünden geçmeleri gerektiğini ifade etti. Doğru teşhisin ve zamanında tedavinin hastaların sağlığına kavuşmalarında büyük rol oynadığını söyleyen Boztosun, belirtileri hafife almanın ve gecikmenin sonuçlarının ciddi olabileceğini hatırlattı.

Related Posts

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.