Burdur Gölü’nde Köpüklenme: Normal Bir Durum

Burdur Gölü’nde Köpüklenme Görüldü, Uzman İncelemesi

Son zamanlarda su seviyesi hızla azalan ve ciddi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü‘nde sahilde köpüklenme meydana geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, durumun endişe verici olmadığını belirterek, “Burdur Gölü için normal bir durum” dedi.

Köpüklenme Doğal Bir Süreç Olabilir

Burdur Gölü sahilinde bazı noktalarda gözlemlenen köpüklenme hakkında konuşan Prof. Dr. İskender Gülle, “Göllerdeki köpüklenmeler zaman zaman gerçekleşebilir, hatta denizlerde de benzer durumlar görülebilir. Bu köpüklenmeler genellikle endüstriyel atıklar, kanalizasyon atıkları ya da doğal süreçler sonucu oluşabilir. Burdur Gölü’nde genellikle kış aylarında veya ilkbaharın başlarında bu tür köpüklenmelere rastlarız. Suyun soğumasıyla birlikte diatomlar ve alglerin parçalanması sonucu organik maddeler ve yağlar göl suyunda bir tür köpük oluşumuna neden olur. Burdur Gölü’nün yüksek pH seviyesi ve alkali yapısı, organik maddelerle alkalin maddelerin birleşerek köpükleşme sürecini tetikler. Dolayısıyla, göldeki bu durum normal bir süreçtir ve endişe verici değildir” şeklinde konuştu.

Haber-Kamera: Mesut MADAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi. 

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?